Kalafior z kminem rzymskim
07 Styczeń 2014
Od mniej wiecej miesiąca jest dostępny nowy magazyn na tablety SMAQ. Możecie w nim znaleźć moje zdjęcia i aromatyczne, pachnące przyprawami przepisy...
średni kalafior
250g pomidorków cherry
płaska łyżka zmiażdżonych ziaren kolendry
płaska łyżka kminu rzymskiego
2 duże ząbki czosnku
łyżka curry
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
sól do smaku
½ szklanki wody
Na rozgrzaną oliwę z oliwek wrzucamy poszatkowany czosnek, kmin rzymski, kolendrę i curry. Całość chwilę prażymy, a nastepnie dorzucamy pokrojonrgo na małe różyczki kalafiora, dodajemyy masło, pokrojone ne pół pomidory, podsmażamy chwilę, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy 5- 10 minut. Solimy do smaku . Smaczy i na ciepło i na zimno.