Krem czekoladowy

09 Luty 2012

Co powoduje przyspieszone bicie serca mojej wychowywanej na zdrowej diecie 8-letniej córeczki?

Chrupiąca marchewka? Pudło. Świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy? Pudło. A może garść soczystych rodzynek? Znowu pudło...

Niestety zwykły, słodki jak ulepek krem orzechowo - czekoladowy. Firmy wymieniać nie będę, bo i tak wszyscy wiemy, o którym mówię :-), ale warto dodać, że orzechów wspomniany krem ma 13%, a kakao 7,4%... Czyli łącznie zaledwie 1/5 wszystkich składników!

Ponieważ jednak staram się być dobrym tatusiem, zrobiłem Karolci domowy krem, z prawdziwą czekoladą i nerkowcami. W skali od 1 do 10 moja córcia przyznała mu maksymalną ilość punktów.

Jeżeli chcecie zrobić swoim dzieciakom podobny, zajrzyjcie do zakładki PRZEPISY.